1 martie 2030.
După ani de sfidări repetate, după trei decenii de răbdare de care numai rușii sînt capabili, am declarat război României și am ocupat-o.
Am bombardat Bucureștii.
Am învățat cuvîntul ”bulină”. De la informatorii locali, aflăm că populația nu se sperie : ”blocurile alea și așa aveau bulină”. Asociația antreprenorilor imobiliari din București a dat un mesaj care zicea ”Vedem favorabil atitudinea armatei ruse față de chestiunea imobiliară din București. Au fost dărîmate multe case vechi, fără birocrație, întîrzieri și taxe, pentru a face loc noilor proiecte imobiliare moderne”.
Am bombardat Parlamentul.
Vestea a fost primită cu optimism de populație. care a ieșit pe străzi scandînd ”mwhé…pésédé!”. Să întreb ce înseamnă.

Cred că ”bulină” înseamnă în limba română ”soartă, destin”.
7 martie 2030.
Nici bombardamentul cartierelor Ferentari și Rahovei n-a scăzut moralul populației. În social media, oamenii se bucură de anihilarea clanului Sportivilor și a altora Gemeni, Sadoveanu, Duduienii, Chira. O să mă uit ce înseamnă ”Sportivilor” și ”Sadoveanu”.
11 martie 2030.
Am încercat să intrăm în oraș cu tancurile. Nu se poate. Strivești o mașină, două, trei, patru cu tancul, dar mai mult nu se poate. Tot orașul e plin de mașini care cică circulă dar de fapt staționează. Mulți șoferi din provincie au deja viză de flotant pe mașina și locul unde sînt blocați.
Am intrat cu ceva tancuri în oraș. De ținut minte : să nu tragem cu tancurile în blocurile cu bulină. Se prăbușesc imediat peste tanc și îl strivesc. De fapt să nu tragem de loc în blocuri, poate că populația a ascuns bulinele.
Cred că bulină înseamnă ”răzbunare imediată și groaznică”.
Am citit Sadoveanu și Chira Chiralina. Nu mi se pare nimic periculos. Nu înțeleg de ce s-au bucurat oamenii atîta de nimicirea clanului Chira și a clanului Sadovenilor. O să mai întreb.
30 martie 2030.
Armatele noastre victorioase înaintează spre Craiova și Brașov.
Adică, mă rog, am dat ordin agenției TASS să publice știrea asta. Nu înaintează nimeni nicăieri. Autostrada spre Brașov e pe jumătate ruptă de la inundații, ne-au căzut trei tancuri în șanț, că a fost alunecare de teren.
Și spre Craiova iarăși, gropi, alunecări de teren.
De ținut minte : să tratăm bine tirurile. Un TAB al glorioasei armate ruse a intrat agresiv într-un TIR care rula prea lent. Cum TIR-ul căra azotat de amoniu, a explodat, și a distrus și toată coloana de TAB-uri. Să le înștiințăm pe văduve prin WhatsApp, că e mai ieftin, și oricum n-avem ce resturi pămîntești să transmitem familiilor îndoliate.
Am încercat să transportăm trupe cu trenurile, dar merge foarte încet. Am înlocuit toți mecanicii de locomotivă cu mecanici de pe Transsiberian : nu-i sperie să meargă o săptămînă cu 10 km pe oră, nici deraierile, nici nimic.
15 aprilie 2030.
Armata rusă a ajuns la Tîrgu-Mureș.
Și aici populația se bucură, dar nu înțelegem nimic din ce spun. Ne trebuie alți traducători. O țară mică, cît oblastul Irkutsk, dar înaintăm foarte lent.
Trupele plecate prin Brașov să ocupe Cluj-Napoca s-au oprit la Jidvei. De ținut minte : să evităm altă dată zonele viticole și producătoare de coniac. Avem șapte brigăzi blocate acolo. De șters de pe hărțile militare localitatea Turț. Și Zetea. Și Zarea.

25 aprilie 2030.
Am informat pe posturile TV, la radio și în ziare : nu, soldații armatei ruse de ocupație nu sînt inspectori sanitar-veterinari și nu au venit să eutanasieze porcii populației. Sper că așa se va diminua numărul soldaților omorîți cu furca de săteni. Cîțiva țărani arestați și interogați au răspuns ostil ”nu se știe niciodată, că am mai văzut noi inspectori veniți cu jandarmeria”.
De la Voennîi Kartograficeskii Prikaz mă informează că Zarea nu e localitate. Of, bine.
1 mai 2030.
A trebuit o săptămînă să dăm afară cu cnutul și cu bîta populația din diverse foste administrații, actualmente ocupate de statul major al armatei ruse. Intraseră civilii sub diverse pretexte, ”să plătim taxele la fisc” ”să plătim impozitul pe terenuri și mașină”. Degeaba i-am informat că au fost suprimate, tot au mai rămas : ”să ne luăm de-o grijă” și ”nu cerem, dăm”.
(va urma)

The present blog is about Conservative ideology and how it imagines the past. In fact, the Middle Ages and the epoch until 1800 was not so conservative.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store